Friday, December 31, 2010

Hye Kelantan! Bye KL!

Alllaaaaa!  Aku nak balik Kelantan dah... tepat pukul 9.00 malam nie, bas aku akan bertolak.....

Jadi bermulalah perjalanan aku sebagai murid Tingkatan 4 ...*waahhh.. aku dah besar laa..haha..

Hahah.. apa-apa pun hidup mesti diteruskan... aku kena balik kelantan jugak! :'(...

Bye KL... I gonna Miss you!* alah, macam laa aku ta balik KL balik.. ...ape laa ko nie marul. :D

Wednesday, December 29, 2010

Tahniah Malaysia! ♥

Alhamdulillah!

Skuad Malaysia telah berjaya memenangi piala AFF SuZuKi Cup 2010.....

Dengan jumlah gol sebanyak 4-2.....!

Tahniah kepada skuad Malaysia...

Saya bangga menjadi anak Malaysia! :D

 Dan ada satu lagi, Safee Sali telah dinobatkn sebagai penjaring terbanyak kejohanan. .....

Tahniah kepada Safee...!!! keep it up bro!

Tuesday, December 28, 2010

Terima Kasih Ibu! ♥

Terima kasih Ibu!

Orng syng Ibu!

Korang nk tahu ape yg mak aku belanjer.?

Hahaha.....Tutti Frutti... Sedap!..

Korang kena Try..... Tapi benda nie Mahal laa...

100 gram = RM 5.00 .... Fuuuhhh!.

Korang tahu aku kena berape ?

RM 21.00!!!!.. hahaha Bpak mahal...

Tapi mak aku nie snggup penuhi hajat aku!

Ya allah... hnyer allah sahaja boleh membalas nyer~

Sem0ga ko murahkn rezeki Ibu & Ayah ku!.... Amin!

Sunday, December 26, 2010

Handphone baru, Nombor baru, Azam Baru.....! haha.. XD

Hye Korang~.... Lame tak dngar khabar,  Korang Sihat?

Harap-harap2 korang sihat!  Aminnn~....

Nak cerita nie, hehehe... erm.....Semalam, aku keluar laa ngan akak aku nie... Nk pergi Beli Handphone

baru...

Sbb ape aku Beli Handphone baru?

Sebab aku dah nekad nk kumpul duit sendiri nk beli enset Yg lebih mhl~

Handphone lame?

Handphone lama aku dah bagi akak aku pakai...sbb die nk pakai dua handphone...

Aku sekarang nie just pakai handphone murah jer... NOkia  1280....

Aku nk belajar untuk hidup susah!..hahah*poyo siot!

Ape-ape pun... masuk jer 2011 nie.. aku nk jadi seorng insan yg baik hidup nyer! Amin!!

Friday, December 24, 2010

23.12.2010! Akn ku ingat Smpai Mati!

WAaahhh.. agak lame jugak laa aku tak udate this blog!

Nie semua Result punyer psl! hahah.....

Ape2 pun aku bersyukur sbb Allah Taala msih lagi memberikan aku Kejayaan!

Alhamdulillah!........ Ape2 pun... Yg penting SPM!..kene buat yg terbaik!

 Aku dah pikir. aku tak nk pindah laaa..... Aku akn kekal di Sekolah Tercinta! hahha...

Aku taun depan dah start nk amik aliran Akaun!.... Kpd Hafirda.... heheh Jgan sedih2... Insan ini

Kemungkinan x akn pindah! Insyaallah!.. ape2 pun aku bersyukur dpt keputusan kali nie.... Alhamdulillah!

Tuesday, December 21, 2010

God Of War... Totaly Gempak!

God OF War

HAhaha... This Game!!

membuatkn aku jadi giler!!!... Tapi, Best! hahaha..

Korang kena Try This game!

Cuba tau! hahaha.. bye...

Friday, December 17, 2010

Koleksi! :D

Tiket!
HAh? nie laa die sebahagian kecil koleksi Tiket wayang aku!  Sebenarnyer aku x de idea nk post ape... jadi aku post je laa bende nie! hehehe...* ape laa ko merepek nie marul! ish2....  itu je laa post kali nie..:D sehingga berjumpa lagi! Bye

Thursday, December 16, 2010

♥.15.12.2010.♥.. Best giler!

Budak2 Ex- 6de
Ya allah!! Setelah sekian lama kita orng tak jumpa! akhirnya! hahah.... kite orng dpt jumpa balik... Dah 3 tahun kita orng tak jumpa... rindu giler kat korang! Aku rasa hari nie laa hari paling best bagi aku! hahah.. walaupun aku hampir2 x dpt pergi! Korang nk tahu sbb ape mula2 aku x dapt pergi, hehehe... nie semua psl Tido!.. hahah.. Marul2.. ape laa nk jadi ngan ko nie!.. aku nk cerita kat korang, hari nie, memang bnyak sngat aktiviti kita orng.. mcm2..hahah mula2 Dorang semua nie gi mkn dulu..hehhe..yg nie aku x de lagi! walaupun aku xde mase nie, tapi aku dpt jugak mkn pizza sbb dorang bungkus dah untuk aku! haha... korang memang baik!  Free pulak tuh... Thanks korang!... Lps tuh, rancangan seterus nyer pergi tngok Wayang!... HAhaha.. aku rase cerita paling bodoh pernah aku tngok! HAhah... Due Date!.. Ya allah, kalu korang nk tahu, cerita nie 18 tahun keatas jer boleh tngok tau! hehehe, tapi kite orng pun boleh laaa! Rilek jer masuk panggung!... hahaha... Sepanjang aku tngok cerita nie.. tak kering gusi aku! Dok gelak jer keje aku!..hahaha....Cerita Tuh start Pukul 1.40 tngah hari... Berakhir pada Pukul 3.40 tngh hari.... fuhhh! memang Best laa cerita nie! haha... pandai ko pilih Cerita Adrina!... Bgus2... Next Program? haha.. ape lagi, Karoke laa kite orng! HAhah.. korang tahu aku kena byr berapa? murah giler!! RM2.00 Shja! Murah kn? sbb kita orng nie ramai Beb! hahah...22 orng! Ramai tuh! haha..

Aku ngan naim

Dorang
semaangat!

HAHah!
 HAh? nie laa gambar kite orng time Karoke... hahha.. memang best giler time nie! mcm2 lagu kite orng nyanyi... Lagu OMG laa, Isabella laa, Hey Soul Sister laa dan mcm2 lagi! hahaha...memang best! ... korang memang spoting!...hahah.. what next? heheh.. JOm pergi main bowling!... Time nie laa paling x best sekali,, sbb aku tak pandai main...hahaha.. tapi aku main jugak! .... mase nie Afrina belanja aku Stokin! hahah... Thanks Afrina! Aku simpan lagi stokin tuh! haha.. buat kenangan!..:D... And the last thing! MAKAN! .... Tapi Time nie Tak ramai orng dah, sbb ramai dah balik lps main bowling!..:D
Ape kite orng mkn? Hehehe.. A&W... Time nie aku mkn bende ape entah.. tapi yg penting bende tuh boleh dimakan.. hahaha.... 




Last Word From Me. Kamalrul Afiq Syang Korang SAmpai Mati!..


Hari yg Tak akn ku lupakn! ...





Monday, December 13, 2010

Antara Choclate Dan Mocha!

Hahaha...  SAya Mocha....!


Awk..... Choclate....!

Eh2, nk tnyer nie antara choclate ngan Mocha, mane lagi sedap?

Mesti laa Mocha! hahha... Choclate mane best!


Tapi ape2 pun korang ade pendapat masing2!.... korang plih laa mane satu korang nk! hahah! Bye!

Sunday, December 12, 2010

4 bulan Sudah!..Alhamdulillah! :D

4 bulan sudah!
Hari ini aku hepy sngat! sbb hari nie dah masuk 4 bulan dah aku ngan dia! Alhamdulillah! bersyukur! Aku Rase bnyak benda dah berlaku sepanjang 4 bulan nie! hehehe... kalu aku nk citer satu2 panjang sngat! :D..hahaha..
Ape2 pun..korang doakn laa aku ngan die berbahagia selalu! Amin!....

.....Khas Untuk Nur Arifah Dzulfa Kamarul Husni!... Ilysm<3!!

Friday, December 10, 2010

Hahaha... Amy2.....Budak kiut!

Nie die Budak Kiut tuh.. Kiut kn die?
Eh2, aku nk cerita kat korang nie.... aku ada Kawan Baik... Nama dia NurFarina Amira Binti Mokhtar...tapi kita orng panggil die Amy jer...hehehe.. kalu korang nak tahu,, si Amy nie kiut orng nyer... tapi, die tak nk ngaku laa... nie yg marul geram nie! :P...hehehe.... Dia nie Budak Kelantan...Tinggal di Tanah Merah..Sekolah dkt ngan umah atok aku! Sekolah Menengah Sains Pasir Puteh!....Dia nie kecik jer orng die... tu laa psl dia nie kiut sngat! Geram2!

hahaha...
Ape2 pun ..Post kali nie Khas MArul Tuju kn Kepada Amy Si Budak KIUT! hahaha...

Semoga NurFarina Amira BInti MOkhtar Berbahagia Selalu Dan Jgn sedih2 dah...NAnti tak kiut dah..haha! Bye!

Wednesday, December 8, 2010

Erti Sahabat!

Korang tahu tak ape itu erti nyer SAHABAT.....?
KOrang ade SAHABAT ker?....

MEh Sini ku cerita kat korang......!


NASIHAT yang boleh diikuti dalam membina persahabatan ialah sebagaimana pesanan al-Qamah (seorang sahabat Rasulullah saw) kepada anaknya:

Pertama
pilihlah sahabat yang suka melindungi sahabatnya , dia adalah hiasan diri kita dan jika kita dalam kekurangan nafkah , dia suka mencukupi keperluan.

Kedua
pilihlah seorang sahabat yang apabila engkau menghulurkan tangan untuk memberikan jasa baik atau bantuanmu , dia suka menerima dengan rasa terharu , jikalau ia melihat kebaikan yang ada pada dirimu , dia suka menghitung-hitungkan (menyebutnya).

Ketiga
pilihlah seorang sahabat yang apabila engkau menghulurkan tangan untuk memberikan jasa baik atau bantuanmu , ia suka menerima dengan rasa terharu dan dianggap sangat berguna , dan jika ia mengetahui mengenai keburukan dirimu ia suka menutupinya.

Keempat
pilihlah sahabat yang jikalau engkau meminta sesuatu daripadanya , pasti ia memberi , jikalau engkau diam , dia mula menyapamu dulu dan jika ada sesuatu kesukaran dan kesedihan yang menimpa dirimu , dia suka membantu dan meringankanmu serta menghiburkanmu.

Kelima
sahabat yang jikalau engkau berkata , ia suka membenarkan ucapan dan bukan selalu mempercayainya saja. Jikalau engkau mengemukakan sesuatu persoalan yang berat dia suka mengusahakannya dan jika engkau berselisih dengannya , dia suka mengalah untuk kepentinganmu.

Dalam memilih sahabat kita hendaklah memilih sahabat yang baik agar segala matlamat dan hasrat untuk memperjuangkan Islam dapat dilaksanakan bersama-sama sahabat yang mulia.
HAh? DAh Phm dah?  ke korang tak paham lagi?.. ape2 pun harap2 korang phm laa!...  ini laaa ERTI  SAHABAT ....


haha!
Ini laaa shabat2 ku!... hahah! sek giler!....
Last sekali aku nk bagi kat korang sabda Nabi Muhammad kita!
baca laa dngan teliti!

Manchester United Seri pulak dah! :D

Manchester United! LOVE
Adush..... MU buat hal pulak... seri .... Dngan Valencia... buat penat jer aku tngok semalam..haha... Kalu korang Nk tau nie laa kerja aku Time Cuti sekolah nie... Tngk TV ngan Online! itu jer laa yg aku mampu buat..haha.. semalm kn, smbil2 aku tngok Bola secara LIVE semalam...hehe.. aku bantai MAGGI !!.. sedap tuh... nk sikit? NAh aku bagi korang...
hah? nie laa die...
Hahah... sedap x?... mesti laa sedap... sebb aku yg buat.. haha.. air? nk jugak? nanti2... nah!
Lipton Tea... sedap!
hah! nie die air die... Air Tea Lipton tau...hehehe... okay laa... aku rase cukup dah kot.... hingga berjumpa lagi.... BYE!

Tuesday, December 7, 2010

Ya Allah! Berdebar nyer aku!

HAHA!
Ya allah!... Berdebar nyer aku apabila aku memikirkan tentang keputusan aku nanti.... Kalu korang nk tau..
result aku keluar 22.12.2010...  Lagi 11 hari jer lagi keputusan aku nk keluar.. Ya allah! aku memohon kepada mu... supaya result yang keluar nanti dapat mengembirakan hati kedua ibu bapa ku.. aku tak nk mereka sedih dngan result aku nanti.... aku tak nk kecewa kan dorang.... harap2 result aku GEMPAK ah! hahah..

BTW, Dah terlanjur nie.. aku nk mintak tolong  korang doakn Insan Ini supaya mendapat keputusan yg cemerlang nanti... AMIN~!

Sunday, December 5, 2010

Hahaha... Ada Orang Kata Aku nie DR. Cinta.... Btul ker?

Cinta?
Hahahah... rase nk terkeluar isi perut nie sbb ketawa... ada ker orng panggil aku nie DR. Cinta?...
Ish2... Mustahil!... hahaha.. ape laaa ko nie Luqman.... Buat lawak jer... Lain kali panggil laa aku nie dngan bende2 yg lebih bgus... ade ker DR.Cinta yg ko bagi aku....:D... anyway.. tq  sbb panggil aku DR.Cinta.....
hargai laa jugak.... BYe!

Asyik Makan jer!..hehehe

Aish... aku ade prob laaa.... Nk tau....Mkanan laaa mslah aku nyer...asyik2 mkn jer keje aku duduk
umah..hahaha...mcm mane badan aku tak naik... ini yg aku risau nie.... Aku dah cube dah kwl.. tapi Nafsu aku memang First class laa....hahaha.. x bleh lwn...:D.. ape2 pun.. aku akn cube untuk mengawal nyer... insyallah!..
Sbb, kalu kite nie terlebih mkn, nanti mengundang banyak penyakit tau! Example..... Diabetes!... ini memang salah satu contoh yg memang terkenal..... kalu korang nk tau...Diabetes nie boleh mengakibatkn kite menjadi Buta , Amputasi (kehilangan anggota tubuh) , kerosakan Urat saraf , kerosakan buah pinggang ,dan juga boleh mengakibatkan serangan jantung berlaku.... hah!  nie laaa psl aku kene jaga pemakanan aku nie.... haish... kalu korang nk tau... lebih kurang 43.1 % penduduk Malaysia mengalami masalah obses dan berat badan.... huish!  satu jumlah yg banyah tuh..O.o....


Jadi aku nasihat kn korang semua supaya kurang2 kn laaa mkn tuh... nanti dah kene penyakit baru korang tau.... ape2 pun kite same2 berusaha untuk melawan penyakit ini!....Bye..


hehehe... nie memang dah obesity

Hahaha... mintak2 jgn laaa aku jadi mcm nie... Amin!

Saturday, December 4, 2010

My First MaFla... and First trip to Berjaya Time Square.. Best! :D

 
MAfla SAya..hahaha..:D
Hahaha.... nie laaa saye punyer mafla...lawa x?.....lawa kn....hehehe...
SAye beli Mafla nie kat Berjaya Time Square....Semalam... Masa Keluar ngan Apik dan Pijee...Best keluar ngan dorang..hahaha...mcm2 bende berlaku semalam...itu laaa...ini laaa....yg paling ingat sekali...time kite orng tngh mkn kat MC Donald... hahaha....peristiwa yg x kn aku lupekan! NEVER!...hahaha... NK tau? X Yah laaa...
BaCk to the story... This Mafla harge die x laaa mhl mane..Just 25 ringgit jah... hahaha... murah kn.. nk?   beli laaa sendiri..:P.. Ape2 pun.. Saye Syng this Mafla...hahahah... BYe
Mase nie.. kite orng sesat..haha

boo!

Wednesday, December 1, 2010

Kampung...... mcm2 ade! haha

eh2... kalu korang nk tau... baru nie.. aku baru jer balik kmpung....aku balik sekali dgn pak cik ngan adek aku....ari tuh, ari jumaat.. lepas semayang jymaat jer.. kite orng pun chow... dngan ape? kerete laaa....hehehe..
kalu korang nk tau.. KL ke melaka hanyer mengambil mase 2 jam jer... tak lame pun.... akhirnyer sampai laa..aku ke destinasi... waahhh.. lega rase mase smpai tuh......smpai2 tuh, ade bende yg korang kene tngok...
NAh... tngok Video nie!

video
hhahaha.. nie laaa bnde nyer.... mase smpai2 tuh... adek aku ngan sepupu aku... die gi keja arnab tuh,,, kesian!..hahaha...

Kesokan hari nyer....aku ngan semua sepupu aku... gi keluar JLn2... Pak cik aku belanjer.. hehehehe..best!
kite orng gi... macm2 tmpat... nie hah... ade laa kite orng ade amik gambar... tngok ah!

Menara Jam

Kereta Api..sape nk naik?
hahaha.. ini laa panorama melaka! best! tapi letih laa hari nie... mcm2 tmpat kite orng pergi.....
nk dijadikan ceriter.... hari nie..pak cik aku belanjer kite orng mkn Pizza Hut.... korang tau..berape banyak abis..fuuuhhh... Satu Ratus enam puluh sembilan Ringgit!..bpk ah!...hahaha.....
so... nie laa citer aku tntang kmpung!....hehehe... tapi ade lagi aku nk cerite kat korang.. tapi nanti laaa..aku pun naik mls nie..hehehe.... bye!